Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii cer mandat de arest…

Procurorii cer mandat de arest pentru 30 de zile pentru Viorel Morari

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale i-a înaintat șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, învinuirea pentru patru capete de acuzare și a depus demers pentru aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Viorel Morari este acuzat de „exces de putere”, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate” – acțiuni comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării „VENTO”. Ultimii au fost recent reabilitați în drepturi, după ce procurorii au ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Concomitent, PCCOCS anunță despre reținerea unui alt figurant în dosar, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI (în prezent – angajat al Poliției de Frontieră), care imediat ce a primit citație la Procuratură, s-a internat în spital, în baza unui certificat eliberat de serviciul medical al Poliției de Frontieră. Potrivit medicului curant, starea acestuia de sănătate permite participarea la acțiuni procesuale, astăzi urmând a fi audiat și recunoscut în calitate de învinuit.

Conform procurorilor, printre cei care au instrumentat și gestionat acest dosar figurează și actualul Șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI și care încă acum o săptămână a fost pus sub învinuire pentru aceleași patru capete de acuzare.

Cât despre al patrulea figurant în dosar – un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție, acesta a anunțat despre îmbolnăvirea sa cu COVID-19 exact în ziua pentru care fusese citat pentru audieri.

Viorel Morari a fost reținut marți, 19 ianuarie.