Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Arest pentru 30…

ULTIMA ORĂ Arest pentru 30 de zile pentru primarul din Boldurești care a accidentat mortal un minor

Sursa: Inspectoratul de Poliţie Nisporeni/Facebook. Imagine publicată la 19 februarie 2016.

Primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, a fost plasat în arest pentru 30 de zile după ce ar fi lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani și a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo. Acesta a fost căutat de oamenii legii timp de două zile, după accidentul care a avut loc luni, 19 februarie, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Măsura a fost aplicată la solicitarea procurorilor PCCOCS, de către Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana). În ceea ce-o privește pe cea de-a doua persoană reținută, care a depus eforturi să-i favorizeze șoferului evitarea pedepsei, potrivit legii penale, infracțiunea comisă este mai puțin gravă. Prin urmare, temeiul legal nu permite solicitarea arestului în privința acesteia și, deci, urmează să fie cercetat în libertate.

Ciochină a candidat la alegerile din toamna anului 2023 în calitate de candidat independent. Acesta a deținut mandatul de primar al comunei Boldurești și în perioada 2019-2023. Înainte de a ajunge primar, Nicanor Ciochină a fost șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, pentru circa 5 ani.

Primarul localității Boldurești din raionul Nisporeni, reținut de oamenii legii după ce a lovit mortal un adolescent și a fugit de la fața locului. Un stomatolog, reținut în calitate de complice