La Chișinău a avut loc Campionatul Moldovei la Snooker

În perioada 17-22 aprilie, la Chișinău, amatorii de snooker din țară și-au dat întâlnire în cadrul unui campionat național. În competiția organizată de către Federația Națională de Biliard din Moldova (FNBI) au participat 28 de amatori de diferite vârste.

După tragerea la sorți, jucătorii au fost repartizați în șapte grupuri a câte patru participanți, iar timp de cinci zile aceștia au luptat pentru titlu de campion național. Pe 22 aprilie, a avut loc finala în care jucătorul din Chișinău, Pavel Baciu, a reușit să se impună cu scorul de 5:2 în fața adversarului său Alexandru Sturza, în vârstă de 30 de ani. Cel mai bun break, de 52 de puncte, a fost reușit de către Ilie Kisleacov, care este și antrenor de snooker.

Snookerul este un sport similar cu biliardul, fiind popular în țările din Europa și Asia, iar invenția acestui sport, care datează din anul 1875, îi aparține unui colonel britanic Neville Chamberlain.

Acest sport, care îmbină în sine disciplină, ținută elegantă și precizie, cunoaște o dezvoltare treptată în R. Moldova începând cu anul 2014, când au avut loc primele competiții neoficiale. În 2015, FNBI include în calendarul său oficial câteva etape de snooker, iar în fiecare an care urmează, numărul de jucători este în creștere. Până în prezent, jucătorii amatori de snooker din Moldova au reușit să participe la competiții internaționale din Ucraina, România, inclusiv la un Campionat Mondial din Rusia și două Campionate Europene din Bulgaria și Israel.

Foto: www.ebsa.tv
Cei mai tineri și promițători jucători de snooker din Moldova: Matvei Lagodzinschii și Vladislav Grădinari, de nouă și zece ani respectiv

În prezent, orașul englez Sheffield găzduiește Campionatul Mondial la Snooker – cea mai importantă competiție profesionistă al anului, în care cei mai buni 32 de jucători luptă pentru trofeul principal.

Foto: Ziarul de Gardă / Ilie Kisleacov, Pavel Baciu și Alexandru Sturza 

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *