Principală  —  Ediţia PRINT  —  Sportiv   —   Cum arată semifinalele Campionatului Mondial…

Cum arată semifinalele Campionatului Mondial 2018, după ce Croația a învins Rusia în meciul de ieri

Foto: Guliver/Getty Images

Croația a învins, sâmbătă, 7 iulie, la Soci, naţionala Rusiei, însă abia în urma loviturilor de departajare, după un meci disputat și echilibrat, la finalul căruia milioane de ruși au rămas cu lacrimi în ochi. Croația se califică în semifinalele Cupei Mondiale cu scorul general de 6-5 și va întâlni Anglia, care a trecut în sferturi de Suedia, transmite Digi24.

Croaţia s-a calificat pentru a doua oară în istorie în semifinalele Mondialului. Rușii au fost însă foarte aproape de o performanță la care nici nu îndrăzneau să viseze, iar dezamăgirea a fost crudă pentru spectatori. Gazdele turneului final începuseră perfect meciul. Cerișev a înscris cu o superexecuţie. A fost al patrulea gol de la acest Mondial pentru mijlocaşul lui Villarreal. Ruşii nu au apucat să se bucure decât şapte minute. Kramarici a egalat din centrarea lui Mandzukici.

În partea secundă, Perisici a fost la un pas să îi aducă în avantaj pe croaţi, dar a lovit bara.

S-a intrat în prelungiri, acolo unde echipa lui Zlatko Dalic a făcut 2-1. Vida l-a învins pe Akinfeev, dar soarta meciului s-a decis la penalty-uri, după ce Mario Fernandes a restabilit egalitatea. La loviturile de departajare, Smolov şi Mario Fernandes au ratat pentru ruşi. Doar Kovacici nu a găsit drumul spre gol la echipa adversă. Modrici a marcat cel mai norocos gol, iar rivalul său de la Barcelona, Rakitici, a trimis Croaţia în careul de aşi.

De altfel, Luka Modrici a fost declarat jucătorul meciului Rusia – Croaţia.

Din tribune, meciul a fost urmărit de premierul rus Dmitri Medvedev și de președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarović.

În semifinale, Croaţia va întâlni Anglia, care a trecut în sferturi de Suedia, scor 2-0. Semifinala se va disputa pe stadionul Lujniki din Moscova, miercuri, 11 iulie. În cealaltă semifinală se vor întâlni Franţa şi Belgia, marți, 10 iulie, la Sankt Petersburg.

Foto: Guliver/Getty Images