Principală  —  IMPORTANTE   —   Ziarul de Gardă a obținut…

Ziarul de Gardă a obținut opt premii în cadrul concursurilor interne anuale ale API

Sursa foto: ZdG

Asociația Presei Independente (API) a premiat joi, 29 iunie, câștigătorii la cele șapte categorii ale concursurilor interne pentru anul 2022. Redacția Ziarului de Gardă a obținut opt premii în cadrul concursurilor.

Este o tradiție a API să desfășoare anual concursuri profesionale între instituțiile media și colaboratorii redacțiilor membre ale asociației. Reporterii, jurnaliștii de investigație, dar și managerii, fotoreporterii, designerii și machetatorii de la toate redacțiile membre API își depun anual dosarele la acest concurs.

Sursa foto: ZdG

Investigația ZdG sub acoperire „Protestatari în chirie” realizată de colegii noștri Anatolie Eșanu, Daniela Calmîș, Vasile Ursachi, Victoria Borodin și Natalia Zaharescu a obținut locul I la categoria „Cel mai bun/ Cea mai bună jurnalist/ă de investigație”. Tot la această categorie, Victor Moșneag, redactorul-șef al ZdG, a obținut locul doi, iar jurnalista ZdG Natalia Zaharescu s-a clasat pe locul trei.

Sursa foto: ZdG

La fel ca și anul trecut, categoria de concurs „Cel mai bun/Cea mai bună reporter/ă” a fost divizată în două subcategorii: narativ și știri, fiind evaluate separat materialele jurnalistice din mass-media naționale și cele locale/regionale.

Astfel, jurnalista Natalia Zaharescu a obținut locul I la categoria „Cel mai bun/ Cea mai bună reporter/ă narativ/ă”. La aceeași categorie, colega noastră Marina Gorbatovschi a ocupat locul doi. Jurnalista ZdG Milena Onisim a obținut locul I la categoria „Cel mai bun/ Cea mai bun/ă reporter/ă de știri”.

Ziarul de Gardă a mai obținut premiul pentru „Cea mai bună reflectare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei”, dar și premiul pentru conținut video.

API organizează concursuri anuale interne pentru jurnaliştii şi instituţiile mass-media membre ale organizației din anul 1999.

În 2022, ZdG a obținut șapte premii în cadrul concursurilor interne anuale ale API.