VIDEO/ Victor Haruța a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador în EAU

Victor Haruța, fiul fostului șef de la ÎM „Asociața de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Eliferii Haruța, a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador în Emiratele Arabe Unite (EAU).

Victor Haruța a ocupat din octombrie 2017 funcția de consilier în Secția cooperare economică și sectorială cu UE din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Anterior, a fost secretar la Ambasada R. Moldova la Londra și consilier în cadrul Direcției Generale Afaceri Consulare a MAEIE.

„Deschiderea Ambasadei va permite inițierea unor noi proiecte investiționale, atragerea businessului emirian în ţara noastră, care în urma unor reforme structurale a creat condiții atractive pentru companiile străine de a deschide afaceri, atât prin intermediul zonelor economice libere şi parcurilor industriale, cât și în alte domenii de producere și servicii”, a menționat Haruța în cadrul ceremoniei de înmânare a scrisorilor.

Într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Chișinău se precizează că vicepreședintele Mohammed Bin Rashid Al Maktoum a adresat felicitări ambasadorului Republicii Moldova şi i-a urat succes în misiunea sa.

Victor Haruța este fiul fostului şef al „Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi” din cadrul Primăriei Chişinău, demis din funcție, după zece ani de activitate la conducerea întreprinderii. Într-o anchetă din 2016, „(foto, doc) Şefi pe viaţă, cu imobile de lux”, ZdG a scris despre averea agonisită de Eliferii Haruța în timp ce toată viața a activat în funcții publice. Atunci, ZdG scria că Haruţa deţine, însă, în proprietate, direct sau prin intermediul familiei, două case de locuit în Chişinău, cu o valoare de piaţă de câteva milioane de lei şi conduce un Mitsubishi Pajero, cu o valoare de peste 300 mii de lei.

În 2017 Victor Haruța a ridicat un salariu de circa 94 de mii de lei de la Ministerul de Externe, la care se mai adaugă o indemnizație de aproape 16 mii de lire sterline. Potrivit declarației de avere și interese pentru 2018, Haruța deține ½ cota-parte într-o casă de locuit, care i-a fost donată în 2007.

Foto: mfa.gov.md

Ambasada R. Moldova în Emiratele Arabe Unite a fost deschisă oficial la 10 mai curent, eveniment la care a participat și ministrul Tudor Ulianovschi.

În ianuarie curent, remierul Pavel Filip a întreprins o vizită în EAU, însoțit, inclusiv de milionarul de la Trans-Oil, Vaja Jhashi, cel care a recunoscut că se cunoaște cu președintele PDM, Vladimir Plahotniuc, mai bine de 20 de ani, dar a negat că ar avea afaceri împreună.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *