Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Momentul în care un…

VIDEO Momentul în care un medic veterinar ia mită de la mai mulți agenți economici. CNA a publicat imagini filmate de camera ascunsă

Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat marți, 20 aprilie, imagini filmate de camera ascunsă în care un medic veterinar din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelor este surprins în timp ce ia mită de la mai mulți agenți economici.

Reprezentanții CNA au anunțat astăzi că mai mulți funcționari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelor, dar și mai mulți agenți economici, au fost documentați de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă și activă.

ATENȚIE! Limbaj licențios!

Agent economic: Bună dimineața.

Medic veterinar: Câte unu intrați, câte unu. Nu vă grăbiți. Hai, rotunjește la doi deja.

Agent economic: Unu și nouă e normal, domnule Ion. De unde atâta?

Medic veterinar: Și ai avut un vițel care mirosea, era un pic umflățel. Sau ce-a fost acolo?

Agent economic: N-a fost nimic, domnule Ion.

Medic veterinar: Ei da, era lipicios!

Agent economic: Ei, eu nu am văzut.

Medic veterinar: Hai, rotunjește 2 (2000).

Agent economic: Unu și nouă (1900) e normal, domnule Ion. De unde!

Medic veterinar: Ei.

Agent economic: Ei hai. Când este da.

Medic veterinar: Acum ce nu-i orice?

Agent economic: Acum.

Medic veterinar: Cică când este, este. Ce ai în vedere când este, este?

Agent economic: Ei, domnule Ion, este normal așa. Unu și nouă.

Medic veterinar: Când ai por**t, ai por**t. Da mai noi, ce ble**i?

Agent economic: Dar n-am, am de una.

Medic veterinar: Da ce-n pi**a m**ii, îmi vii tu mie cu toate acestea, tu ce nu știi cum se vine la doctor ble**i? (…)

Discuția integrală în video:

ATENȚIE! Limbaj licențios!

Marți, 20 aprilie, reprezentanții CNA au emis o notă informativă prin care au anunțat că mai mulți funcționari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelor, dar și mai mulți agenți economici, au fost documentați de către reprezentanți CNA și procurorii anticorupție, în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă și activă.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi eliberat comercianților, care desfășurau activitate de vânzare a cărnii în halele Pieței Centrale, certificate de calitate și sanitar-veterinare contra plată. Cinci persoane, trei medici veterinari și doi agenți economici, au fost reținute pentru 72 de ore, iar în prezent acestea sunt audiate de procurori și ofițerii Centrului Național Anticorupție.

Potrivit CNA, urmărirea penală este condusă de către procurori, care se desfășoară în cadrul a 43 de dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă și activă. Legislația în vigoare prevede până la 10 ani de pușcărie pentru aceste fapte, amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice.