Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Moldova is Europe”. Reprezentantul…

VIDEO „Moldova is Europe”. Reprezentantul R. Moldova la Eurovision a transmis un mesaj întregii lumi de pe scena de la Liverpool

Sursa foto: Eurovision Song Contest

„Moldova is Europe” (Moldova este Europa n.red.), a transmis Pasha Parfeni, reprezentantul R. Moldova la Eurovision, întregii lumi de pe scena de la Liverpool, unde a evoluat cu piesa „Soarele și Luna”.

Momentul cu mesajul artistului poate fi văzut la minutul 3:16.

Sâmbătă, 13 mai, a avut loc finala concursului Eurovision Song Contest 2023. Pasha Parfeni, reprezentantul R. Moldova la Eurovision, cu piesa „Soarele și Luna”, a urcat pe scena de la Liverpool sub numărul 18. În total, 26 de țări au luptat pentru marele trofeu.

Loreen, reprezentanta Suediei la Eurovision 2023, a câștigat marele trofeu cu piesa „Tattoo”. Aceasta a acumulat în total 583 de puncte, clasându-se pe locul I. R. Moldova, reprezentată de Pasha Parfeni, a ocupat locul 18, cu un total de 96 de puncte.

R. Moldova a obținut 20 de puncte din partea juriului și 76 de puncte din partea publicului.

Loreen este singura persoană, după irlandezul Johnny Logan, care a câștigat concursul de două ori, iar victoria ei plasează Suedia la egalitate cu Irlanda ca cele mai de succes țări Eurovision.

 Suedia ia marele trofeu la Eurovision 2023. Ce loc în clasament a ocupat Pasha Parfeni