Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   UPDATE/ Suedia ia marele trofeu…

UPDATE Suedia ia marele trofeu la Eurovision 2023. Ce loc în clasament a ocupat Pasha Parfeni

Loreen, reprezentanta Suediei la Eurovision 2023, a câștigat marele trofeu cu piesa „Tattoo”. Aceasta a acumulat în total 583 de puncte, clasându-se pe locul I. R. Moldova, reprezentată de Pasha Parfeni, a ocupat locul 18, cu un total de 96 de puncte.

Clasamentul final arată în felul următor:

R. Moldova a obținut 20 de puncte din partea juriului și 76 de puncte din partea publicului.

Loreen este singura persoană, după irlandezul Johnny Logan, care a câștigat concursul de două ori, iar victoria ei plasează Suedia la egalitate cu Irlanda ca cele mai de succes țări Eurovision.

Știrea inițială

Sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 22:00, are loc finala concursului Eurovision Song Contest 2023. Pasha Parfeni, reprezentantul R. Moldova la Eurovision, cu piesa „Soarele și Luna”, va urca pe scena de la Liverpool sub numărul 18. În total, 26 de țări vor lupta astăzi pentru marele trofeu.

Ministerul Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova îndeamnă moldovenii stabiliți în țările participante, precum și cei din SUA și Canada, să susțină prin intermediul votului sms și aplicațiilor oficiale Eurovision reprezentantul țării noastre.

Potrivit caselor de pariuri, printre țările favorite se numără Suedia, Finlanda, dar și Ucraina, care a câștigat concursul în 2022. Totodată, R. Moldova, potrivit caselor de pariuri, ar putea să se claseze pe locul 22.

Prognozele caselor de pariuri. Screenshot https://eurovisionworld.com/odds/eurovision.

Finala Eurovision poate fi privită la postul public de televiziune TV Moldova1 și pe pagina YouTube: https://youtube.com/@EurovisionSongContest.