Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Mesajele de felicitare ale…

VIDEO Mesajele de felicitare ale autorităților pentru lucrătorii din sistemul de sănătate. „Trebuie să le redăm medicilor și tuturor angajaților din sector demnitatea profesiei”

Sursa: MSMPS
Sursa: MSMPS

În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, este marcată Ziua Lucrătorului medical și a farmacistului. În acest context, președinta R. Moldova, Maia Sandu, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, dar și conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) au transmis mesaje de felicitare și recunoștință lucrătorilor din sistemul medical.

De Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, marcată astăzi, 20 iunie, președintele R. Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare tuturor celor care muncesc în sistemul de sănătate.

„O zi în care aș vrea să onorăm sacrificiul făcut de oamenii din sistemul de sănătate în această pandemie. Sute și mii de oameni care au mers la muncă, de parcă ar fi mers pe un câmp minat, iar mulți dintre ei nu s-au mai întors acasă. Trebuie să le redăm medicilor și tuturor angajaților din sector demnitatea profesiei, indiferent dacă lucrează într-un spital de nivel republican sau într-un mic centru medical de la sat. Iar sistemului medical trebuie să-i redăm credibilitatea. Despre asta îmi doresc să fie această zi – despre o profesie demnă practicată în condiții demne. Vă îndemn să muncim împreună pentru aceasta – în memoria celor care s-au jertfit la datorie și în numele unui viitor comun mai bun!”, se arată în mesajul președintei.

Cu un mesaj de felicitare a venit și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care și-a exprimat recunoştința față de lucrătorii din domeniul medical „pentru dăruire şi efort deosebit, competenţă profesională, curaj și rezistență”.

„În această perioadă pandemică ne-am convins de sacrificiul pe care îl faceți, de munca dificilă și obositoare. Sunteți adevărați eroi ai zilelor noastre. Stimați lucrători medicali și farmaciști, vă adresez cele mai calde şi sincere urări de sănătate, pace şi prosperitate. Fie ca recunoștința pacienților și a autorităților să fie pe măsura eforturilor depuse de Dumneavoastră!”, se arată în mesajul transmis de Zinaida Greceanîi.

Conducerea MSMPS a transmis un mesaj de mulțumire și apreciere celor peste 60 mii de lucrători medicali și farmaciști care activează în sistemul național de sănătate și care azi își sărbătoresc ziua profesională.

„Astăzi și în fiecare zi, activitatea voastră trebuie și merită vociferată, respectată și aplaudată, mai mult ca oricând. Am avut parte de un an al schimbărilor. Împreună am dus o luptă pentru viață, despre care se va scrie în istorie. Am reușit să conturăm lumii întregi principiile de speranță, grijă, încrederea zilei de mâine, valori care atât de mult vă definesc.”, a menționat secretarul de stat Denis Cernelea.

„În această perioadă complicată de pandemie, sistemul de sănătate a demonstrat mai mult ca niciodată, unitate și solidaritate, având un singur scop, sănătatea populației. Vă mulțumim pentru profesionalism, devotament și responsabilitate, pentru sacrificiile pe care le faceți zi de zi, pentru nopțile nedormite pentru a salva vieți. Respect și admirație pentru tot ce faceți.”, a completat secretarul de stat Tatiana Zatîc.

„Sunteți adevărații temerari, un exemplu de tenacitate, voință și forță. Vă mulțumim pentru contribuția voastră la bunăstarea și sănătatea întregii țări. Să aveți parte de sănătate, realizări frumoase, bunăstare și respectul binemeritat din partea societății. Toate gândurile noastre se îndreaptă către dumneavoastră. La mulți ani, dragi lucrători medicali și farmaciști!”, a încheiat mesajul de felicitare, secretarul de stat Igor Curov.

MSMPS anunță că „în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea ireproșabilă, capacitatea de sacrificiu, grija față de pacienți, profesionalismul și devotamentul cu care își exercită profesia, peste 2000 de lucrători medicali din țară au primit diplome, din partea MSMPS, Guvernului și Parlamentului R. Moldova”.

Totodată, conducerea MSMPS a adus și-a exprimat compasiunea față de familiile lucrătorilor medicali decedați de COVID-19, printr-un moment de reculegere ținut în memoria profesioniștilor care nu mai sunt în viață.