Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Două femei originare din…

VIDEO Două femei originare din Bălți, reținute în SUA în timpul asaltului asupra Capitoliului: acțiunile de care sunt acuzate

Două femei originare din R. Moldova au fost reținute vineri, 8 ianuarie, în timpul asaltului asupra Capitoliului, atunci când suporterii președintelui Donald Trump au asaltat clădirea legislativului SUA, acțiuni în timpul cărora cinci persoane au decedat.

Potrivit buzzfeednews.com, cele două femei reținute la Washington sunt Kristina Malimon în vârstă de 28 de ani și mama ei Eugenia Malimon în vârstă de 54 de ani.

Sursa citată menționează că Kristina Malimon, care pe rețelele ei de socializare se declară o susținătoare fidelă a președintelui Donald Trump, a fost arestată sub acuzația de „intrare ilegală și încălcarea stăpânirii”. Și mama ei, Eugenia Malimon, în vârstă de 54 de ani, a fost de asemenea arestată pentru aceleași acuzații.

Kristina Malimon este vicepreședintele Tinerilor Republicani din Oregon. Potrivit biografiei sale de pe site-ul organizației, ea este, de asemenea, ambasador la Turning Point SUA și la grupul de reflecție pro-Trump al Universității Liberty, Falkirk Center. Ea este, de asemenea, listată ca delegată pentru Partidul Republican al regiunii Multnomah.

Malimon este extrem de activă pe rețelele de socializare, unde publică frecvent postări pro-Trump și are peste 25 000 de urmăritori pe Instagram, unde vorbește despre „teoriile conspirației de dreapta, dar și despre alegerile din SUA”.

Tot pe rețelele de socializare, femeia a publicat fotografii în care apare alături de numeroase persoane pro-Trump, inclusiv Roger Stone și Candace Owens, precum și cu guvernatorul din Dakota de Sud, Kristi Noem.

Sursa engleză mai scrie că Malimon vorbește rusește, iar ea și familia ei au legături cu R. Moldova, dar nu există dovezi care să susțină afirmațiile că ea și mama ei sunt cetățeni ruși.

Într-o video postat pe pagina ei de Instagram, Kristina Malimon afirmă că este născută la Balți, în R. Moldova.

Miercuri, 6 ianuarie, mai mulți susținători ai președintelui Trump au intrat în forță în clădirea Capitoliului, acolo unde deputații și senatorii americani dezbăteau confirmarea votului din alegerile prezidențiale americane câștigate de Joe Biden.

Evenimentele au luat prin surprindere atât politicienii americani, care nu se așteptau ca acuzațiile nedovedite ale lui Trump privind fraudarea alegerilor să-i înfurie atât de tare pe fanii președintelui, cât și forțele de ordine care nu au reușit să blocheze accesul mulțimii furioase în Capitoliu.

Sursa: buzzfeednews.com