Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Declarațiile premierului interimar, Aureliu…

VIDEO Declarațiile premierului interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința CSE: „A fost anulat punctul care interzicea aflarea cetățenilor în parcuri”

Premierul interimar al R. Moldova, Aureliu Ciocoi, a făcut joi, 8 aprilie, declarații de presă după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Am luat un șir de decizii care să vină în susținerea cetățenilor. S-a anulat punctul care interzicea aflarea în spațiile publice. Astfel se permite aflarea cetățenilor în spațiile publice – parcuri, terenuri de joacă, în grup de până la 3 persoane. (..) Vor fi realuate antrenamentele pentru participărilela turneele internaționale.

(…)La inițiativa MSMPS va fi extinsă lista medicamentelor compensate pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare de COVID-19, pentru cei care se tratează la domiciliu. Vor fi livrate la domiciliu medicamentele.

(…) Au fost adoptate alte reguli simplificate în administrarea fiscală”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Ciocoi a anunțat că au fost anulate și restricțiile pe domeniul de competenţă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, din Dispoziția nr. 1 din 1 aprilie.

Ședința Comisiei a fost convocată la ora 13:00.

De la 1 aprilie, în R. Moldova este instituită stare de urgență. O decizie în acest sens, la solicitarea „unui grup de deputați” a fost aprobată miercuri, 31 martie, în Parlamentul de la Chișinău de către 52 de deputați PSRM, „Șor” și cei din Pentru Moldova.

Proiectul de hotărâre, adoptat de deputații PSRM – „ȘOR”, privind instituirea stării de urgență pentru următoarele 60 de zile, conține o listă de restricții de ordin general care sunt prevăzute de Articolul 20 din Legea Nr. 212 din 24.06. 2004, „starea de urgență”. 

Citește și: