Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Video) Ce spun cei 21…

(Video) Ce spun cei 21 de tineri care, potrivit poliției, se îndreptau spre PMAN cu bâte și cuțite

Poliția a făcut publice declarațiile celor 21 de tineri reținuți după ce asupra lor au fost depistate bâte, cuțite și rozete, și care se îndreptau spre „Marea Adunare Centenară”, eveniment desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, încercând să intre în mulțime.

„- Noi am venit să vedem ce se întâmplă în Centru. Nu avem nimic împotriva românilor…

– Noi am ieșit să ne plimbăm. Purtam cuțitul în rucsac pentru autoapărare, pentru că ieri am auzit de la prieteni că un grup de români bat pe cei care vorbesc limba rusă…

– Trebuia să mă întâlnesc cu o fată pe care am cunoscut-o pe o rețea de socializare…

– Am fost ca să protestez împotriva românilor. Ne-am întâlnit în Parcul Valea Morilor. A fost o idee a unui băiat din grupul format pe o rețea de socializare. Eram aproximativ 40. Ne-am întâlnit în Parcul Valea Morilor și de acolo ne-am pornit spre Ștefan cel Mare. Ideea grupului a fost să-i influențăm pe români să nu aibă tendințe rele. Voiam să-i influențăm prin bătaie”, sunt câteva declarații făcute de tinerii reținuți.

Potrivit Poliției, la 25 martie, în jurul orelor 11:30, în urma unei înțelegeri prealabile, circa 50 de persoane s-au adunat în regiunea lacului Valea Morilor. Persoanele prezente au planificat în continuare acțiunile din PMAN. Polițiștii au reținut un grup de 21 de tineri, printre care minori cu măști pe față și rucsacuri în spate, ce se îndreptau spre evenimentul desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, încercând să intre în mulțime. În acest caz a fost pornit un proces penal, examinat prin prisma art. 287 „Huliganism” CP RM.

„Tinerii au fost duși la Inspectoratul de poliție Buiucani pentru a fi documentați. Tinerii nu aveau cu ei niciun act de identitate și de aceea a fost nevoie de timp ca ofițerii să stabilească identitatea lor. Astfel, 16 dintre ei erau minori, iar restul cinci aveau vârste cuprinse între 18-20 de ani.  Minorii au fost audiați în prezența părinților. Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal și deja urmează să fie stabilite toate circumstanțele și scopul tinerilor.  Organul de urmărire penală împreună cu procurorii trebuie să dea o calificare la acest caz. Acum, ofițerii de investigații stabilesc dacă acești tineri au mai fost implicați și în alte astfel de cazuri”, a declarat Natalia Stati, ofițer de presă a Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

În continuare urmează să se desfășoare măsuri pentru ilucidarea tuturor circumstanțelor cazului.