Principală  —  IMPORTANTE   —   Vicepreședintele Parlamentului dizolvat, despre majorările…

Vicepreședintele Parlamentului dizolvat, despre majorările serviciilor prestate de ASP: „Entitatea a luat fără acordul Guvernului sute de milioane lei sub formă de credite”

Foto-simbol

Vicepreședintele Parlamentului dizolvat, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandru Slusari, susține că Agenția Servicii Publice (ASP) a luat fără acordul Guvernului sute de milioane de lei sub formă de credite. Potrivit acestuia, instituția refuză să ofere „informații despre sumele exacte ale creditelor, bunurile gajate și despre riscul trecerii datoriilor în contul bugetului de stat”.


Deputatul Alexandru Slusari susține repetat că majorările tarifelor la unele servicii prestate de Agenția Serviciilor Publice sunt nejustificate.

„Entitatea a luat fără acordul Guvernului sute de milioane lei sub formă de credite. Agenția și acest executiv handicapat refuză să ofere deputaților informație detaliată despre sumele exacte ale creditelor, bunurile gajate, riscul trecerii datoriilor în contul bugetului de stat etc. Este culmea nesimțirii să vinzi un set al plăcilor de înmatriculare cu 26 euro, când prețul de producere nu depășește 6 euro”, a spus Slusari într-o postare pe Facebook.

La începutul lunii mai, Alexandru Slusari a anunțat că va porni o anchetă parlamentară privind majorarea bruscă a costurilor la unele servicii prestate de Agenția Servicii Publice. Tot atunci, deputatul a solicitat Guvernului interimar și ASP-ului să revizuiască tarifele pentru serviciile acordate de agenție. Slusari a declarat atunci că „Agenția Servicii Publice este împovărată cu credite de sute de milioane lei de la diferite bănci”.

Pe 22 decembrie 2020, fostul Guvern condus de Ion Chicu a aprobat Hotărârea cu privire la serviciile prestate de către Agenția Servicii Publice. Guvernul a stabilit că, costurile ce țin de prestarea serviciilor cu titlu gratuit sau cu tarif redus se vor acoperi din contul veniturilor ASP obținute din prestarea serviciilor. Tot atunci, fostul Guvern a stabilit că Agenția Servicii Publice va asigura implementarea Nomenclatorului serviciilor prestate de către Agenția Servicii Publice și a tarifelor la acestea.