Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Vești bune pentru elevii/studenții din…

Vești bune pentru elevii/studenții din R. Moldova care studiază în România. Aceștia nu vor mai fi obligați să stea în carantină dacă trec hotarul

Veste bună pentru studenții din R. Moldova care studiază în România. Potrivit unei hotărâri a Guvernului României, elevii/studenții, cetățeni români sau cetățeni ai statelor vecine României care au de susținut probe sau examene la încheierea ciclurilor de învățământ gimnazial/liceal/universitar nu vor fi nevoiți să petreacă 14 zile în carantină atunci când trec hotarul. Anunțul a fost făcut de Ambasada României la Chișinău.

„Potrivit art.1/6 litera (p) din Hotărârea Guvernului României nr.394 din 18 mai 2020, elevii/studenții, cetățeni români sau cetățeni ai statelor vecine României, cu domiciliul sau reședința în afara României și înmatriculați în unitățile/instituțiile de învățământ de pe teritoriul României, care au de susținut probe sau examene la încheierea ciclurilor de învățământ gimnazial/liceal/universitar, sunt exceptați de la măsura carantinării/izolării, dacă nu prezintă simptome asociate COVID-19″, a precizat Ambasada României la Chișinău.

Sunt obligați elevii și studenții care își fac studiile peste hotare să achite pentru polița de asigurare obligatorie de asistență medicală?