Principală  —  IMPORTANTE   —   Vadim Krasnoselski își exprimă recunoștința…

Vadim Krasnoselski își exprimă recunoștința față de România, după ce 1810 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns în regiunea transnistreană

Foto: Știri.md

Așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat anterior că primele doze de vaccin anti-COVID-19 vor ajunge în regiunea transnistreană ca parte a asistenței umanitare oferită de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), însă vineri, 5 martie, Krasnoselski și-a exprimat recunoștința față de România pentru cele 1810 de doze de vaccin care au fost transmise Tiraspolului.

Astfel, Krasnoselski a admis că primele doze de vaccin anti-COVID-19 în regiunea transnistreană vor fi cele furnizate de România.

„Ieri am scris că vaccinurile împotriva COVID-19 vor ajunge în curând în republică ca parte a asistenței umanitare oferită de OMS. Lucrările în această direcție sunt încă în desfășurare. Primele doze de vaccin AstraZeneca din Transnistria vor fi cele furnizate de România. Se așteaptă să sosească astăzi un lot de vaccinuri în cantitate de 1810 doze. Îmi exprim recunoștința părții române și tuturor partenerilor internaționali care ne ajută țara în timpul pandemiei”, a spus Krasnoselski într-o postare pe pagina sa de Telegram.

Totodată, așa-numitul lider de la Tiraspol a menționat că există un acord cu Rusia privind furnizarea vaccinului rus Sputnik-V în regiunea transnistreană.

„Aș dori, de asemenea, să menționez că, pe baza acordului nostru cu șeful de personal adjunct al Administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak, se va rezolva problema furnizării vaccinului rus Sputnik-V în Transnistria, ceea ce va consolida pontențialul Transnistriei”, a precizat Krasnoselski.

Cele 1810 de doze de vaccin care fac parte din ajutorul umanitar oferit de România pentru R. Moldova în contextul procesului de imunizare a populației de pe ambele maluri ale râului Nistru, au fost transmise vineri, 5 martie, Tiraspolului.

Luni, 1 martie, a început prima etapă de vaccinare anti-COVID-19 în R. Moldova. La această primă etapă va fi efectuată imunizarea cadrelor medicale din secțiile de reanimare și terapie intensivă, precum și a personalului din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19.

Campania de vaccinare a început după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.