Principală  —  IMPORTANTE   —   Un lot de 100 800…

Un lot de 100 800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, donat de România ajunge astăzi în R. Moldova

Un lot de 100 800 de doze de vaccin împotriva COVID-19, drept ajutor umanitar din partea României ajunge vineri, 11 iunie, în R. Moldova, au declarat pentru ZdG, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Guvernul de la București a aprobat joi, 27 mai, o hotărâre privind acordarea a 100 800 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Prin acest act normativ se aprobă acordarea unui nou ajutor umanitar, cu tilul gratuit, pentru R. Moldova în vederea gestionării pandemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100 800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății în cadrul Programului Național de Vaccinare și livrate de către Compania AstraZeneca”, se menționa în nota emisă de Ministerul Sănătații din România.

Autoritățile din România declarau atunci că asigurarea transportului celor 100 800 de doze în R. Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii.

Pe 7 mai, R. Moldova a recepționat un alt lot de 100 800 de doze de vaccin AstraZeneca din partea României. 

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Marți, 8 iunie, autoritățile au declarat că în R. Moldova rata de vaccinare împotriva COVID-19 este de 10,7%.

Miercuri, 19 mai, Comitetul de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a lansat a treia etapă de vaccinare, a populației generale.