Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile din sănătate au lansat…

Autoritățile din sănătate au lansat a treia etapă de vaccinare, a populației generale. Persoanele care vor să se imunizeze au acces la vaccin în toate centrele de vaccinare din țară

Autoritățile din sănătate au lansat a treia etapă de vaccinare, a populației generale. Persoanele care vor să se imunizeze au acces la vaccin începând de astăzi, în toate centrele de vaccinare din țară. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, 19 mai de Comitetul de coordonare a imunizării împotriva COVID-19.

„Comitetul a decis lansarea integrală a etapei trei de vaccinare, dar desigur îndrumăm în continuare vaccinarea prioritară a persoanelor mai sensibile în fața bolii, care fac parte din etapa doi”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale Denis Cernelea.

Cetățenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze prin intermediul platformei.

R.Moldova a recepționat, în total, 785 770 de doze de vaccin.

„Mai mult de 60 la sută sunt deja repartizate. În punctele de vaccinare, din toată țara, sunt disponibile în jur de 200 de mii de vaccinuri. Suntem asigurați cu ser cel puțin pentru o lună jumătate, a menționat secretarul de stat.

În R.Moldova au fost administrate 253 310 doze de vaccin.

Cu prima doză au fost vaccinate 219 mii de persoane. Ajungem la 6,5 la sută. Total persoane vaccinate cu doza doi – 34 300”, a spus Denis Cernelea.

Pe 11 mai curent a fost lansată gradual etapa trei de vaccinare.