Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un incendiu de proporții a…

Un incendiu de proporții a izbucnit în preajma Pieței Centrale din Chișinău. 11 echipaje de pompieri încearcă să stingă focul la această oră

Incendiul a izbucnit la un depozit cu mai multe gherete, de pe strada Alexandru cel Bun 15, a declarat pentru ZdG Liliana Pușcașu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Apelul la Serviciul 112 a parvenit la ora 18:55. La fața locului avem 11 echipaje cu 80 de salvatori și pompieri. Potrivit primelor informații, ard bunuri materiale, vopsea, haine, din interiorul depozitului. Nu a avut nimeni de suferit sau, cel puțin, nu au fost raportate asemenea informații până la această oră. Pompierii lucrează pentru localizarea și lichidarea incendiului”, a declarat Liliana Pușcașu pentru ZdG.

IGSU mai informează că focul a afectat mai multe gherete comerciale. Ajunși la fața locului, angajații IGSU au stabilit că mai multe depozite сu haine, încălțăminte și produse de uz casnic ard cu flacără deschisă pe o suprafața de aproximativ de 1000 de metri pătrați.

Pentru gestionarea situației la fața locului a fost instituit statul major. Totodată, angajații Inspectoratului General de Poliție și Inspectoratului General de Carabinieri asigură securitatea publică în zona producerii incendiului.