Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un avocat, reținut de CNA…

Un avocat, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență. Alți doi ofițeri sunt cercetați în stare de libertate

Imagine simbol

Un avocat a fost reținut, „cu puțin timp în urmă”, de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar în care este bănuit de trafic de influență, anunță CNA. Acesta ar fi pretins și primit suma de 6 000 de euro de la un cetățean al R. Moldova, în schimbul influențării unei decizii în dosarul în care clientul său era acuzat de tentativă de contrabandă cu droguri.

Potrivit denunțătorului, avocatul i-ar fi comunicat că ar avea influență asupra ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal și altor funcționari publici, pe care ar putea să-i determine să adopte o soluție favorabilă pe marginea faptelor investigate în privința denunțătorului privind cauza penală în care era bănuit de tentativă de contrabandă cu droguri. Cauza penală se afla în gestiunea organului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Pentru acumularea probatoriului necesar, ofițerii CNA au dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliile persoanelor vizate în cauza penală, inclusiv percheziții la biroul ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Avocatul a fost reținut pentru 72 ore, iar ofițerul de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal și ofițerul de investigații din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) sunt cercetați în stare de libertate.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Pe 2 august, au intrat în vigoarea noile modificări de competență ale organului de urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție, iar avocații, ofițerii de urmărire penală și ofițerii de investigații sunt subiecții care pot fi investigați de CNA.