Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ultimele precizări ale autorităților privind…

Ultimele precizări ale autorităților privind redeschiderea grădinițelor din Chișinău

Decizia de redeschidere a grădiniţelor din capitală este una complicată, deoarece situaţia epidemiologică prin Covid – 19, rămâne încă nefavorabilă. Astfel, riscul de îmbolnăvire cu coronavirus, atât în rândul copiilor, cât şi a personalului din instituţiile de educaţie timpurie, este încă foarte mare, susține primarul capitalei, Ion Ceban.

Acesta susține că în cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, dezinfectanți și toate cele necesare, în sumă de 4 milioane 442 mii lei.

„Actualmente, avem 12 cazuri de îmbolnăvire în instituțiile de învățământ, 5 dintre care în grădinițe, acestea fiind plasate în carantină. Situația nu este deloc ușoară, mai ales că, copiilor le plac jocurile în comun şi comunicarea, iar asta presupune interacţiune. Mai mult, micuţilor le este greu să înţeleagă de ce de trei luni încoace, lumea trebuie să păstreze distanţa.

Primăria Chişinău desfăşoară în prezent lucrări de reparaţie în instituţiile de învăţământ din capitală, pentru a nu întrerupe procesul educațional în grădiniţe, după redeschiderea acestora Totodată, sunt desfășurate activități de pregătire în vederea reluării activității instituțiilor de educație timpurie din capitală.

În acest sens au fost organizate mai multe ședințe cu directorii de grădinițe, unde a fost discutat mecanismul prevăzut pentru redeschiderea instituțiilor preșcolare în perioada post Covid-19, precum și măsurile de protecție, care urmează a fi respectate de către angajații grădinițelor și părinți”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Decizia de a redeschide grădiniţele va fi luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.