Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! R. Moldova suspendă…

ULTIMA ORĂ! R. Moldova suspendă toate cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie

R. Moldova suspendă toate cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie, începând cu 23 decembrie 2020, orele 00:00.

Decizia a fost aprobată astăzi de către Comisia naţională extraordinară de sănătate publică, în scopul prevenirii răspândirii noii tulpini a coronavirusului SARS CoV 2, identificate în Marea Britanie.

Informația a fost confirmată de autoritățile de sănătate publică din Marea Britanie și de Organizația Mondială a Sănătății.

Astfel, începând cu miezul nopții de mâine, Republica Moldova va sista cursele aeriene cât și charterele regulate de pasageri cu Marea Britanie. Totodată, din 23 decembrie, orele 00.00, va fi interzisă sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău a pasagerilor cu escală, din Marea Britanie.

Astfel, CNESP a aprobat interdicția pentru operatorii avia de a îmbarca pasagerii care vin în Republica Moldova cu escală din Marea Britanie.

Totodată, se solicită Inspectoratului General al Poliției de Frontieră să intensifice, la punctele de trecere a frontierei de stat, măsurile de sănătate publică prentru prevenirea și controlul infecției COVID-19. De asemenea, se solicită autorităților din domeniul ordinii publice să intensifice supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control al infecției COVID-19, în special a regimului de autoizolare a persoanelor.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărîre constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate. Totodată, se recomandă reprezentanţilor mass-media de a informa publicul despre necesitatea respectării stricte a măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19.

Răspândirea rapidă a unei noi variante de coronavirus a fost motivul pentru introducerea unor reguli stricte, la nivelul scenariului patru, pentru milioane de oameni, restricții mai dure, inclusiv interzicerea părăsirii domiciliului, în perioada de Crăciun în Anglia, Scoția și Țara Galilor și în alte țări care, acum, pun Marea Britanie pe lista țărilor cu interdicție de călătorie.

Noua tulpină de coronavirus: Ce știu specialiștii până acum? – BBC