Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Persoane din cadrul…

ULTIMA ORĂ Persoane din cadrul RTEC și agenți economici, vizați de percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice

Sursa foto: CNA

Mai multe percheziții au fost autorizate în cadrul unei cauze penale, instrumentate de Centrul Național Anticorupție (CNA), care vizează abuzul de serviciu comis de persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” (ÎM RTEC). Potrivit unui comunicat al CNA, ofițerii au descins în această dimineață, 23 februarie, în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unor companii beneficiare a licitațiilor presupus a fi trucate.

Conform surselor ZdG, una dintre persoanele vizate de percheziții este vicedirectorul RTEC, Oleg Codreanu.

Persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” ar fi fraudat mai multe licitații publice, organizate de întreprindere, în schimbul unor bunuri sau unui anumit procent din contractele atribuite, fiind cauzate astfel daune considerabile ÎM „RTEC”, potrivit CNA.

„(…) Astfel, s-a stabilit că persoanele publice din cadrul RTEC, prin înțelegere prealabilă cu agenții economici desemnați câștigători ai unor contracte de achiziții, ar fi comis mai multe abuzuri în procesul de executare a lucrărilor contractate.

La moment, în cadrul urmăririi penale, sunt investigate acțiunile vicedirectorului și ale contabilului-șef al ÎM „RTEC”, iar astăzi urmează să le fie adusă la cunoștință calitatea de bănuit”, precizează CNA.

Acțiunile se desfășoară sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.