Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Mitropolia Moldovei anunță…

ULTIMA ORĂ! Mitropolia Moldovei anunță dacă în acest an va fi adus Focul Haric la Chișinău

Foto: mitropolia.md

În condițiile în care R. Moldova se va afla și în acest an, de Paște, în stare de urgență în legătură cu prevenirea riscului de răspândire a pandemiei de Covid-19, Mitropolia Moldovei anunță că tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim nu se va întrerupe.

În context, Mitropolia anunță că Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în R. Moldova sâmbătă seara, 1 mai.

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei, în acest an Focul Haric va ajunge pe aeroportul de la Chișinău „cu suportul companiei Air Moldova”.

Speranţa şi lumina trebuie aduse în sufletele oamenilor. De aceea, tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim nu se întrerupe în perioada de criză pandemică prin care trecem, ci va avea loc, însă cu normele de protecție necesare.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 1 mai 2021, spre seară la Aeroportul Internaţional Chișinău.

De secole, Lumină Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei. Focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare.

Pe această cale, Biserica Ortodoxă din Moldova aduce alese mulțumiri companiei Air Moldova pentru suportul misiunii de aducere a Luminii Sfinte în Republica Moldova”, se menționează într-o notă emisă de Mitropolia Moldovei.

Anul trecut, reprezentanții Mitropoliei Moldovei au anunțat că un grup restrâns de oameni identificați de președintele R. Moldova de atunci, Igor Dodon, pe care Mitropolia spunea că nu-i cunoaște, au zburat sâmbătă, 18 aprilie, la Tel Aviv, Israel, pentru a aduce Focul Haric la Chișinău.

De la 1 aprilie, în R. Moldova este instituită stare de urgență. O decizie în acest sens, la solicitarea „unui grup de deputați” a fost aprobată miercuri, 31 martie, în Parlamentul de la Chișinău de către 52 de deputați PSRM, „Șor” și cei din Pentru Moldova. 

În acest an, Paștele ortodox va fi marcat în duminica zilei de 2 mai.