Principală  —  IMPORTANTE   —   Transportul rutier regulat de pasageri…

Transportul rutier regulat de pasageri va fi sistat pe 23 februarie, ca măsură de protest împotriva deciziei CNESP

Foto: Reporter ZdG

Transportul rutier regulat de pasageri va fi sistat pentru ziua de marți 23 februarie, ca măsură de protest. Decizia transportatorilor vine după ce luni, 15 februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și interraional – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

„Conform Deciziei Consiliului APOTA, ca măsură de protest împotriva Deciziei CNESP nr. 45, transportul rutier regulat de pasageri va fi sistat pentru ziua de marți, 23 februarie 2021.

Ne cerem scuze de la pasageri pentru incomoditățile cauzate, dar reiterăm că nu avem altă cale de a lupta cu imcompetența instituțională a funcționarilor publici”
, menționează reprezentanții APOTA.

CNESP a instituit măsuri suplimentare de restricție pentru a preveni răspândirea virusului Sars-Cov-2, în contextul în care starea de urgenţă în sănătate publică în R. Moldova se prelungește până în data de 15 aprilie 2021. Măsurile au intrat în vigoare începând cu 17 februarie. Decizia a fost aprobată de CNESP, care constată că situaţia epidemiologică rămâne a fi nefavorabilă.

În acest sens, CNESP a decis limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și internațional – la 50% din capacitatea de îmbarcare.

La 16 februarie curent, transportatorii au anunțat că în cazul în care vor fi sancționați pentru nerespectarea restricțiilor impuse de CNESP, ei vor organiza proteste în fața Guvernului, dar și că vor sista rutele regulate.