Starea podurilor din municipiu: Piloni cu fisuri și grinzi din beton degradate

Podurile din municipiul Chișinău necesită reparații locale, iar în unele cazuri și reparații de calitate. Aceasta este concluzia unei prime evaluări a podurilor din municipiu, 20 la număr, care sunt la balanța Direcției Transport și întreprinderii „Exdrupo”.

„Podul din strada Ismail a fost construit în 1968 și este într-o stare nesatisfăcătoare. Acesta necesită o expertiză amplă. Vizual sunt prezente grinzi din beton și piloni degradați, iar termenul de exploatare al hidroizolării a expirat acum 25 de ani”, susține șeful Direcției Transport a Primăriei, Vitalie Butucel.

În aceeași situație este și podul de la Circ și viaductul, unde a fost identificat un pilon din beton defect, iar hidroizolarea este degradată.

„Din discuțiile cu experții am fost informat că starea podurilor este satisfăcătoare. Sunt trei poduri care necesită reabilitare de urgență: podul din strada Ismail, cel din strada Albișoara și podul din strada M. Viteazul”, a adăugat Butucel.

Primăria urmează să inițieze licitații pentru efectuarea lucrărilor de expertiză a podurilor, iar ulterior vor fi elaborate proiecte de reabilitare a acestora.

Întrebat de ce autoritățile nu au făcut nimic până acum, Butucel a precizat că în ultimii ani au fost efectuate doar lucrări de asfaltare și astupare a gropilor.

Foto: wikimedia.org

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *