Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Starea podurilor din municipiu: Piloni…

Starea podurilor din municipiu: Piloni cu fisuri și grinzi din beton degradate

Foto: wikimedia.org

Podurile din municipiul Chișinău necesită reparații locale, iar în unele cazuri și reparații de calitate. Aceasta este concluzia unei prime evaluări a podurilor din municipiu, 20 la număr, care sunt la balanța Direcției Transport și întreprinderii „Exdrupo”.

„Podul din strada Ismail a fost construit în 1968 și este într-o stare nesatisfăcătoare. Acesta necesită o expertiză amplă. Vizual sunt prezente grinzi din beton și piloni degradați, iar termenul de exploatare al hidroizolării a expirat acum 25 de ani”, susține șeful Direcției Transport a Primăriei, Vitalie Butucel.

În aceeași situație este și podul de la Circ și viaductul, unde a fost identificat un pilon din beton defect, iar hidroizolarea este degradată.

„Din discuțiile cu experții am fost informat că starea podurilor este satisfăcătoare. Sunt trei poduri care necesită reabilitare de urgență: podul din strada Ismail, cel din strada Albișoara și podul din strada M. Viteazul”, a adăugat Butucel.

Primăria urmează să inițieze licitații pentru efectuarea lucrărilor de expertiză a podurilor, iar ulterior vor fi elaborate proiecte de reabilitare a acestora.

Întrebat de ce autoritățile nu au făcut nimic până acum, Butucel a precizat că în ultimii ani au fost efectuate doar lucrări de asfaltare și astupare a gropilor.

Foto: wikimedia.org