Principală  —  IMPORTANTE   —   SONDAJ/ Unu din trei moldoveni…

SONDAJ Unu din trei moldoveni este gata să se vaccineze împotriva COVID-19

Foto-simbol

Aproape 34% dintre cetățenii R. Moldova au spus că sunt gata să se vaccineze împotriva noului coronavirus, în timp ce 56,2% sunt rezervați față de vaccin. Cel puțin, așa arată datele prezentate luni, 22 februarie, de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova.

Anterior, Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova a realizat mai multe sondaje înainte de alegerile parlamentare din R. Moldova, dar și alte studii în legătură cu situația socio-politica din R. Moldova. Rezultatele acestora însă, au fost de fiecare dată cu o eroare semnificativă.

Potrivit datelor studiului, la întrebarea dacă cetățenii R. Moldova s-ar vaccina împotriva noului coronavirus, 33,5% dintre respondenți au spus că sunt de acord să se vaccineze, în timp ce 56,2% dintre respondenți sunt rezervați față de vaccin.

Procentul respondenților care au spus că sunt indeciși cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 constituie 10,3%.

La întrebarea cât de mult sunteți informat despre virusul COVID-19, 49,6% dintre respondenți au spus că sunt foarte informați despre noul coronavirus. Totodată, 40,8% dintre participanții la sondaj au spus că sunt informați într-o măsură mare, în timp ce 5,1% dintre respondenți au spus că sunt informați într-o măsură mică.

Procentul respondenților care nu sunt informați cu privire la virusul COVID-19 constituie 2,8%, iar procentul respondenților care nu au știut să răspundă la această întrebare constituie 1,7%.

La 19 februarie, consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco a anunțat că vaccinul anti-COVID-19 ar putea ajunge în R. Moldova în „vreo două săptămâni”. Aceasta nu exclude că serul ar putea ajunge și mai devreme, chiar dacă autoritățile din Sănătate anunțat la 30 ianuarie că prima tranșă urma să ajungă în țara noastră la mijlocul lunii februarie, iar ulterior au declarat că asta s-ar putea întâmpla, cel puțin, la sfârșitul lunii februarie.

Duminică, 21 februarie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat înregistrarea a 507 cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 20 de decese. Din numărul total de cazuri, 3 sunt de import (Germania-2, Turcia-1).

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 176 752.