Principală  —  IMPORTANTE   —   Serviciul Starlink al companiei Spacex…

Serviciul Starlink al companiei Spacex va oferi servicii de conexiune la internet în punctele de trecere a frontierei și punctele de triere a refugiaților

Serviciul Starlink al companiei Spacex va oferi servicii de conexiune la internet în punctele de trecere a frontierei și punctele de triere a refugiaților. O decizie în acest sens a fost adoptată joi, 10 martie, de către membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

CSE a decis că serviciul Starlink al companiei Spacex va oferi servicii de conexiune la internet în punctele de trecere a frontierei și punctele de triere a refugiaților.

„În acest sens, CSE a oferit companiei dreptul de prestare a serviciilor de internet, prin derogare de la procedura ordinara de acreditare. Serviciul Starlink va fi oferit gratuit și va fi gestionat în parteneriat cu Serviciul Tehnologii Informaționale și Securitate Cibernetice și S.A. Moldtelecom din R. Moldova”, se arată într-o notă informativă a Guvernului.

În context, prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, i-a mulțumit lui Elon Musk, fondatorul companiei SpaceX.

Starlink este o constelație de sateliți construită de SpaceX pentru a oferi acces la internet prin satelit.

Potrivit autorităților, de pe 24 februarie, de când a început războiul în Ucraina, și până pe 10 martie, în R. Moldova au intrat 270.306 cetățeni ucraineni, dintre aceștia, pe teritoriul țării noastre au rămas 100.501 oameni.

Săptămâna trecută, Guvernul R. Moldova a amenajat mai multe centre de primire a refugiaților din Ucraina. Totodată, autoritățile au anunțat că discută posibilitatea acordării unui ajutor din partea statului pentru familiile din R. Moldova care găzduiesc refugiați ucraineni.

În R. Moldova se află peste 100 de mii de refugiați din Ucraina