Principală  —  Ştiri  —  Social   —   S-au pornit la distracție în…

S-au pornit la distracție în PMAN, dar au ajuns la spital

S-au dus la distractie, dar au nimerit pe mana medicilor. Doua tinere au ajuns la spitalul de urgenta dupa ce au cazut din unul din caruselele amenajate în fata Guvernului din Chisinau, iar alti trei tineri – doi baieti si o fata – s-au ales cu o sperietura zdravana, dupa ce instalatia s-a defectat chiar in timp ce ei se aflau in aer, scrie anunță protv.md

Incidentul a avut loc aseară. Una dintre tinere s-a lovit puternic la cap in timp ce a ramas suspendata in aer, cu capul in jos, iar medicii i-au facut deja cusaturi. Cealalta ne-a spus ca a cazut la pamant lovindu-se la cutia toracica si maini. Acestea au dat deja analizele medicale la spitalul de urgenta, anunță PRO TV.

Mai mult, ele ne-au spus ca centurile de siguranta lipseau. „Ar fi fost normal sa avem centuri de siguranţă, dar ele lipseau cu desăvârşire. Unica măsură de protecţie era bara de metal, care însă s-a dovedit a fi şubredă la rotatiile rapide ale caruselului”, a dezvaluit una dintre fete. Fetele spun ca celelalte trei persoane au reusit sa scape tefere pentru ca au reusit sa se agate de bara.

Ulterior, Primăria mun. Chișinău a venit cu o reacție la cele întâmplate:

Precizari privind activitatea utilajelor pentru jocuri distractive din PMAN Ca urmare a incidentului ce s-a produs în seara zilei de vineri, 5 februarie 2016, când 2 tinere au cazut dintr-un carusel amplasat în Piaţa Marii Adunari Naţionale, Primaria municipiului Chişinau face urmatoarele precizari.
1. Printr-o dispoziţie a primarului general din 25 ianuarie 2016, agentul economic a fost obligat sa evacueze toate utilajele instalate în Piaţa Marii Adunari Naţionale, în termen de 3 zile, din cauza nerespectarii tehnicii de securitate.

2.Odata cu autorizarea instalarii utilajului pentru jocurile distractive în Piaţa, agentul economic a fost somat sa respecte tehnica securitaţii, sa obţina paşaport tehnic pentru fiecare carusel şi sa deţina act de instalare şi expertiza tehnica pentru utilaje.

3. Primaria municipiului Chişinau a informat toate instituţiile responsabile despre abrogarea dispoziţiei prin care s-a autorizat instalarea utilajelor în PMAN.

foto: sputnik.md