Principală  —  IMPORTANTE   —   S.A. „Moldovagaz” a preluat obligația…

S.A. „Moldovagaz” a preluat obligația de serviciu public impusă anterior companiei Rotalin Gaz Trading

Sursa foto: Inquam Photos

Membrii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au impus, începând cu data de 2 februarie 2024, compania Moldovagaz să execute obligația de serviciu public privind furnizarea gazelor naturale „la parametrii de calitate stabiliți, la prețuri reglementate, transparente, nediscriminatorii și ușor de comparat către consumatorii finali din teritoriul deserviți de operatorul sistemului de distribuție S.R.L. „Rotalin Gaz Trading””.

ANRE susține că decizia vine în urma refuzului S.R.L. „Rotalin Gaz Trading” de a îndeplini obligațiile de serviciu public de a furniza gaze naturale consumatorilor la tarifele aprobate de către Agenție.

De asemenea, a fost aprobată lista actualizată a titularilor de licențe pentru furnizarea gazelor naturale cărora li se impun obligațiile de serviciu public și a operatorilor sistemelor de distribuție pe rețelele cărora va fi realizat serviciul.

Pe 2 octombrie 2023, ANRE a suspendat, pe un termen de trei luni, licența furnizorului de gaze din R. Moldova Rotalin Gaz Trading. Tot atunci a decis că obligația temporară de a asigura consumatorii finali cu gaze a fost impusă companiei S.A. „Moldovagaz”.

De asemenea, Consiliul de administrație al ANRE a dispus inițierea procedurii de aplicare a sancțiunilor financiare întreprinderii SRL „Rotalin Gaz Trading”.