Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reacția Poliției pe marginea cazului…

Reacția Poliției pe marginea cazului tânărului agresat în Chișinău, pentru că s-ar fi crezut că e homosexual

Foto: moldova.org

După ce ZdG a prezentat imaginile video cu tânărul agresat în capitală, pentru că s-ar fi crezut că e homosexual, Poliția s-a autosesizat. Astfel, organele de drept au anunțat despre înregistrarea cazului, fiind demarată procedura de identificare a persoanelor și cronologic urmând restul acțiunilor Poliției.

Pe 15 aprilie curent, în timp ce mergea pe bd. Ștefan cel Mare din Chișinău, un tânăr a fost oprit de către două persoane, urcat într-o mașină și dus pe str. Calea Basarabiei, unde a fost supus unor tratamente umilitoare, precum și violenței fizice. Bărbații care i-au făcut asta au filmat totul și ulterior fragmentul video a apărut pe rețelele de socializare. În acesta, se vede cum tânărul e impus să îmbrace pe cap și să mănânce prezervative și i se spune că ar trebui „bătut în ținte”, pentru că ar fi homosexual. 

Victima spune că nu-și cunoaște atacatorii, iar la Poliție nu a mers imediat pentru că i-a fost frică, întrucât unul dintre atacatori i-a spus că dacă depune o plângere, îl vor găsi și „ubiri” (lichida, din rusă, n.r.).