Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un tânăr, supus tratamentelor…

VIDEO Un tânăr, supus tratamentelor umilitoare, pentru că agresorii ar fi crezut că este homosexual: „Gata, bătut în ținte”. Mărturiile victimei: „Mi-au făcut viața un coșmar”

Pe 15 aprilie curent, în timp ce mergea pe bd. Ștefan cel Mare din Chișinău, un tânăr a fost oprit de către două persoane, urcat într-o mașină și dus pe str. Calea Basarabiei, unde a fost supus unor tratamente umilitoare, precum și violenței fizice. Bărbații care i-au făcut asta au filmat totul și ulterior fragmentul video a apărut pe rețelele de socializare. În acesta, se vede cum tânărul e impus să îmbrace pe cap și să mănânce prezervative și i se spune că ar trebui „bătut în ținte”, pentru că ar fi homosexual. 

Victima spune că nu-și cunoaște atacatorii, iar la Poliție nu a mers imediat pentru că i-a fost frică, întrucât unul dintre atacatori i-a spus că dacă depune o plângere, îl vor găsi și „ubiri” (lichida, din rusă, n.r.).

„Totul s-a întâmplat pe 15 aprilie. Atunci seara, eu mergeam pe str. Ștefan cel Mare. Eram în apropiere de magazinul „Gemeni”. S-a apropiat o mașină, a oprit și două persoane m-au luat cu forța. În mașină mai erau alte două persoane. M-au adus pe str. Calea Basarabiei, m-au forțat să spun ceea ce apare în video. Mi-e rușine să repet ce e acolo. M-au bătut. Când mi-am revenit, eram pe jos. Îmi curgea sânge de la ochi și de la gură. Una țin minte – că cineva din ei mi-a spus să fug. Când am început a fugi, altul m-a ajuns din urmă. Iar când m-am trezit, nu mai țineam minte ce a fost. Posibil, m-a lovit, m-a bătut. Când mi-am revenit, eram murdar de țărnă și-mi curgea sânge din gură și din ochi. Mai mult nu țin minte nimic. Îmi doresc să dispară acest video (originalul care circulă pe rețele de socializare, n.r.). Mi-a făcut viața un coșmar. Ei s-au luat de la nimic de mine. Poate cineva i-a pus la cale, eu nu cunosc cine sunt ei. Mi-era frică să mă duc după ce s-a întâmplat la Poliție. Cineva din ei mi-a zis că dacă fac un pas și mă duc la Poliție, „noi o să te găsim și o să te ubirim” (lichidăm, n.r.). Și mi-a fost foarte frică de asta, că am copil de trei ani acasă și nu vreau să aibă de suferit”, a declarat tânărul, contactat de ZdG.

El adaugă că, în prezent, nu se simte rău și chiar că bătaia nu e cel mai grav lucru care i s-a întâmplat. „Acum nu mă simt rău, dar atunci, câteva zile m-a durut capul și picioarele de la lovituri, probabil. Aveam și vânătăi. Acum au trecut și acestea. Bătaia nu e nimic, mai tare m-a afectat acest video și faptul că a ajuns la soție și rude. Mi-au făcut viața un coșmar. Eu am soție, am copil. Soția e peste hotare și a aflat de această întâmplare. Nu știu ce va fi mai departe. Eu încerc, totuși, să vorbesc cu ea. Îmi doresc să dispară acest video”, mai spune bărbatul. 

Poliția urmează să revină cu un răspuns pe marginea acestui caz.

Update//După ce ZdG a prezentat imaginile video cu tânărul agresat în capitală, pentru că s-ar fi crezut că e homosexual, Poliția s-a autosesizat. Astfel, organele de drept au anunțat despre înregistrarea cazului, fiind demarată procedura de identificare a persoanelor și cronologic urmând restul acțiunilor Poliției.

*NB: Înainte să publicăm fragmentul video cu datele personale ascunse și fața blurată, am discutat cu victima decizia respectivă.