Principală  —  Ştiri  —  Social   —   R. Moldova urmează să primească…

R. Moldova urmează să primească un grant de circa 800 de mii de euro din partea Japoniei, bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea unor echipamente medicale

R. Moldova urmează să primească un grant în valoare de 100 milioane de yeni japonezi, echivalentul a circa 800 mii de euro din partea Japoniei, bani care vor fi folosiți pentru achiziționarea unor echipamente medicale.

Joi, 19 august, Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege privind ratificarea Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, între cele două guverne, semnat la finele anului 2020.

Se aprobă și se prezintă Parlamentului spre examinare proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind furnizarea de
echipament medical în cadrul Programului de dezvoltare economică și socială, semnat la 22 decembrie 2020.

Grantul oferit de Guvernul Japoniei va contribui la fortificarea capacităților sistemului de sănătate al Republicii Moldova, prin procurarea echipamentelor, produselor sau serviciilor medicale necesare, în baza unei liste prestabilite.

La implementarea tratatului se vor aplica facilitățile fiscale și vamale aferente realizării proiectelor de asistență tehnică și investițională în derulare, care cad sub incidența tratatelor internaționale la care țara noastră este parte.