Principală  —  Ştiri  —  Social   —   R. Moldova ar putea limita…

R. Moldova ar putea limita accesul cetățenilor străini prin Aeroportul Chișinău

Autoritățile examinează posibilitatea instituirii unui mecanism care să limiteze intrarea în R. Moldova, prin Aeroportul Chișinău, a cetățenilor străini care vin din zone afectate de coronavirus. Potrivit președintelui Igor Dodon, acest mecanism este examinat în contextul în care R. Moldova ar putea deveni „o zonă de tranzit”.

„Am văzut că unele țări din regiune, România de exemplu, au limitat zborurile din țările unde sunt focare, unde sunt grav afectate, depistate foarte multe cazuri. Am discutat acest lucru împreună cu domnul prim-ministru și propunem să examinăm următorul mecanism: de interzis zborurile din Italia sau alte țări este prematur, dar ținând cont de faptul că Româna a interzis zborurile și pentru ca să nu avem tranzit prin R. Moldova a altor cetățeni din zonele afectate, propunem să elaborăm un mecanism ca spre R. Moldova, din țările unde sunt focare, să se permită accesul doar cetățenilor R. Moldova”, a declarat președintele Dodon.

Astfel, până la o eventuală suspendare a zborurilor din Italia, autoritățile ar putea permite intrarea în țară prin Aeroportul Chișinău doar a cetățenilor R. Moldova.

Începând din data de 9 martie și până la data de 23 martie, autoritățile române au suspendat toate zborurile din și spre Italia. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România. Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală. Persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzați de fals în declarații.