Principală  —  Ştiri  —  Social   —   R. Moldova a recepționat al…

R. Moldova a recepționat al doilea lot cu lemn de foc din România

Un nou lot, format din 16 camioane cu lemn de foc din România a ajuns în țara noastră. Acesta este transportat de întreprinderile pentru silvicultură, subordonate Agenției „Moldsilva”, prin punctul vamal Albița-Leușeni și urmează să fie distribuit la mai multe primării din raionul Cantemir, Taraclia și Cahul, anunță Ministerul Mediului.

„În primul lot cu lemn de foc din România, ce a ajuns în R. Moldova la data de 1 februarie au fost aduși 110 metri cubi.

Lemnul de foc urmează a fi oferit gratuit veteranilor de război, pensionarilor de peste 70 ani, persoanelor cu dizabilități, precum și familiilor care au persoane refugiate la întreținere și centrelor de plasament”, potrivit Reprezentanților Ministerului Mediului.

Pe 1 februarie, R. Moldova a recepționat o primă tranșă de lemn, dintr-un volum total de 2 100 de metri cubi de lemn, procurată din România de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

„Întreprinderile pentru silvicultură, subordonate Agenției „Moldsilva”, vor transporta, începând cu ziua de astăzi, lemn de foc din România, prin punctele vamale Stânca-Costești și Albița-Leușeni. (…) Lemnul va ajunge la primării, iar de acolo va fi distribuit persoanelor incluse în program, potrivit Ministerului Mediului.

Anterior, și alte organizații internaționale au contribuit la asigurarea cu lemn de foc a familiilor vulnerabile din Cahul, Soroca și alte localități, a anunțat Ministerul Mediului într-un comunicat.

Prin dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale, aprobată pe 31 ianuarie 2023, s-a permis consumatorilor noncasnici procurarea a până la 200 de metri steri de lemn de foc, din specii moi și rășinoase, pentru uz propriu.