Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele Parlamentului, despre colonelul Marin…

Președintele Parlamentului, despre colonelul Marin Maxian, șeful adjunct al IGP: „Aflarea lui în această instituție este o rușine”

Președintele Parlamentului Igor Grosu susține că aflarea lui Marin Maxian la Inspectoratul General al Poliției (IGP) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) „este o rușine”. Declarațiile au fost făcute de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, miercuri, 8 septembrie, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

În context, spicherul Legislativului s-a adresat conducerii Ministerului de Interne afirmând că „dacă astfel de specimene nu vor fi tolerate în sistem – instituția va căpăta încredere”.

„Este o rușine. Sper că el nu o să continue în această postură. Eu cred, dar sunt convins, că aflarea acestor indivizi în poliție nu o să dureze mult, pentru că nimeni nu o să ne înțeleagă. Eu nu vreau să merg prin oraș, pe la evenimente, știind că așa oameni ne asigură securitatea. Aflarea lui în instituția respectivă este foarte temporară. Mă adresez instituției, dacă astfel de specimene nu vor fi tolerate în sistem instituția va căpăta încredere. Oamenii ăștia trebuie să plece din sistem dacă nu o fac singuri trebuie ajutați

Marin Maxian este șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În 2019, Marin Maxian a ocupat funcția de șef al INP. Anterior, el a fost șef al Direcției generale securitate publică a IGP.

Maxian și-a început cariera ca polițist în serviciul patrulă și santinelă, ca apoi să activeze inspector de sector în municipiul Chișinău. Din 2006 a ocupat mai multe funcții de asigurare a ordinii publice, avansând până la fotoliul de șef al Direcţiei generale ordine publică din cadrul Departamentului Poliție al Ministerului Afacerilor Interne.

În 2019, pe când era șef al INP, Ziarul de Gardă, l-a surprins pe Marin Maxian alături de alți zeci de polițiști mobilizați în preajma complexului etno-cultural Vatra, acolo unde Partidul Democrat din Moldova (PDM) a organizat o întrunire a echipei de tineret.

Miercuri, 8 septembrie, Guvernul a numit un nou șef la Inspectoratul General al Poliției. Fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, care în iulie curent a fost achitat definitiv într-un dosar pentru luare de mită, în care fusese condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei a fost numit în funcția de șef al Inspectorului General al Poliției (IGP). Detalii aici.