Principală  —  IMPORTANTE   —   Ex-directorul adjunct al Centrului pentru…

Ex-directorul adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, condamnat anterior la 4 ani de închisoare, iar ulterior achitat definitiv, numit șef al IGP

Iurie Podarilov/Centrul de Investigații Jurnalistice

Fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, care în iulie curent a fost achitat definitiv într-un dosar pentru luare de mită, în care fusese condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei este noul șef al Inspectorului General al Poliției (IGP). O hotărâre în acest sens a fost adoptată miercuri, 8 septembrie, de Cabinetul de miniștri.

În 2018, ZdG a scris că Judecătoria Chișinău, sediul Centru l-a condamnat pe ex-directorul adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, la 4 ani închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în organele de drept ale Republicii Moldova pe un termen de 5 ani.  Acesta a fost recunoscut atunci culpabil în comiterea infracțiunii de trafic de influență, anunța Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

În iulie curent, Curtea Supremă de Justiție a decis că fapta care i-a fost incriminată, nu a fost comisă. Ex-directorul adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, care a ispășit 13 luni de închisoare în Penitenciarul nr. 13, susține că acest dosar „i-ar fi fost fabricat și este dispus să obțină tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate”.

Iurie Podarilov deținea funcția de șef adjunct al  Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, instituție din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP din martie 2013. 

Iurie Podarilov a fost reținut în februarie 2017. Ulterior, și-a dat demisia.