Ex-directorul adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, condamnat anterior la 4 ani de închisoare, iar ulterior achitat definitiv, numit șef al IGP
Fostul director adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, care în iulie curent a fost achitat definitiv într-un dosar pentru luare de mită, în care fusese condamnat la patru ani de închisoare, cu executarea pedepsei este noul șef al Inspectorului General al Poliției (IGP). O hotărâre în acest sens a fost adoptată miercuri, 8 septembrie, de Cabinetul de miniștri.
În 2018, ZdG a scris că Judecătoria Chișinău, sediul Centru l-a condamnat pe ex-directorul adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Iurie Podarilov, la 4 ani închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în organele de drept ale Republicii Moldova pe un termen de 5 ani. Acesta a fost recunoscut atunci culpabil în comiterea infracțiunii de trafic de influență, anunța Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
În iulie curent, Curtea Supremă de Justiție a decis că fapta care i-a fost incriminată, nu a fost comisă. Ex-directorul adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, care a ispășit 13 luni de închisoare în Penitenciarul nr. 13, susține că acest dosar „i-ar fi fost fabricat și este dispus să obțină tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate”.
Iurie Podarilov deținea funcția de șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, instituție din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP din martie 2013.
Iurie Podarilov a fost reținut în februarie 2017. Ulterior, și-a dat demisia.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.