Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Premierul României: „În cursul acestui…

Premierul României: „În cursul acestui an, vom finaliza gazoductul Ungheni-Chişinău”

Premierul României, Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, 20 iunie 2020, că în acest an va fi finalizat gazoductul Ungheni-Chişinău, aflat sub coordonarea Transgaz, scrie agerpres.ro

În cursul acestui an, vom finaliza BRUA (n.r.- gazoductul Bulgaria-România-Ungaria-Austria), tronsonul de pe teritoriul României şi, de asemenea, (…) vom finaliza gazoductul Ungheni-Chişinău, un obiectiv de investiţii care se află, de asemenea, sub conducerea Transgaz (…) Încercăm în toate domeniile de activitate să împingem investiţiile înainte, să atragem resurse, să selectăm companii capabile să ducă proiectele la bun sfârşit în termen cât mai scurt şi un nivel de calitate cât mai ridicat”, a spus Orban.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii al R. Moldova, de la începutul anului 2019, sunt desfășurate lucrări pe toate cele 7 loturi aferente construcției, termenul anunțat de investitor cu privire la finalizarea acestora și darea în exploatare a gazoductului fiind a doua jumătate a anului 2020. Valoarea estimată a proiectului este de 76 mln euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentației de proiect elaborate de SNTG Transgaz, România.