Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Precizările „Poștei Moldovei” privind coletele…

Precizările „Poștei Moldovei” privind coletele de la AliExpress în contextul epidemiei de coronavirus

Î.S. „Poșta Moldovei” a luat decizia de suplimentare a măsurilor de igienă și protecție a personalului implicat în prelucrarea coletelor provenite din China prin dotarea cu mănuși, măști de unică folosință și echipament. Adițional, au fost instalate lămpi infraroșu cu cuarț pentru dezinfectarea încăperilor în care se prelucrează trimiterile poștale.

Totodată, întreprinderea menționează, într-un comunicat de presă, că a solicitat susținerea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în vederea obținerii și altor recomandări de implementare a măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii flagelului, iar astăzi, 31 ianuarie, aceasta a anunțat că nu există riscul contaminării cu infecția coronavirus.

„Beneficiarii platformei de comerț electronic AliExpress sunt speriați că circuitul poștal ar putea fi o sursă de transmitere a noului coronavirus. În contextul dat, Uniunea Poștală Universală a expediat scrisoarea circulară tuturor Țărilor-membre prin care informează că operatorul poștal desemnat din China informează țările membre ale UPU, dar și operatorii desemnați că, pentru a preveni riscul de transmitere și răspândire ulterioară a noului coronavirus (2019-nCoV), Administrația Poștală din China a primit instrucțiunea Guvernului chinez, prin care este impusă să dezinfecteze toate trimiterile poștale destinate provinciei Wuhan, sau care o tranzitează, la centrul său de procesare.Pentru trimiterile internaționale: Poșta de scrisori, colete și EMS, care sunt destinate provinciei Hubei (codurile poștale 430000-449999), Administrația Poștală din China va contacta telefonic destinatarii, în vederea stabilirii preferinței de livrare. Acești pași vor conduce la întârzierea prelucrării și livrării tuturor trimiterilor poștale”, transmite „Poșta Moldovei”.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat joi, 30 ianuarie, stare de urgență la nivel global, deoarece coronavirusul se răspândește în afara Chinei.

Cel puțin 213 oameni au murit în China din cauza acestui nou virus din clasa coronavirus, înregistrându-se peste 10.000 de cazuri în toață țara. În alte 18 țări din lume au fost raportate 98 de cazuri.