Principală  —  IMPORTANTE   —   Peste opt mii de moldoveni…

Peste opt mii de moldoveni s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. R. Moldova se apropie de pragul de 243 de mii de doze de vaccin anti-COVID administrate

Foto: msmps.gov.md

Un număr de 8 053 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, conform datelor prezentate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Astfel, R. Moldova a depășit luni, 17 mai, pragul de 242 de mii de doze de vaccin administrate.

Potrivit autorităților din Sănătate, până acum în R. Moldova au fost administrate 242 946 de doze de vaccin anti-COVID. 33 065 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze de ser.

În ultimele 24 de ore, 6 766 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-COVID, iar 1 287 de cetățeni cu a doua doză de ser.

Foto: MSMPS

În total, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 1287 de reacţii adverse. 

Marți, 11 mai, în R. Moldova a început etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Procesul de vaccinare se desfășoară în cadrul Centrelor de vaccinare din țară, dar și prin organizarea echipelor mobile care se vor deplasa  la persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea să se deplaseze în acest scop.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R. Moldova a început pe 2 martie curent, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

R. Moldova a recepționat în total 684 970 de doze de vaccin, dintre care 171 820 au fost administrate, anunță MSMPS.

Potrivit autorităților, cele mai multe doze au fost donate R. Moldova de România, în total 204 mii de doze de vaccin AstraZeneca.