Principală  —  IMPORTANTE   —   Patru medalii de bronz pentru…

Patru medalii de bronz pentru R. Moldova la Olimpiada Internațională de Chimie. Una dintre eleve a obținut anterior și o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică

sursa: MECC

Elevii Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău, Adelina Andrei și Valerian Mocreac, eleva Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți, Tatiana Sviriniuc și elevul Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău, Maxim Cojocari-Goncear, au obținut medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie.

Andrei Adelina a obținut și o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică, care s-a desfășurat online în perioada 14 – 24 iulie.

sursa: MECC

La competiție, organizată de Japonia, au participat 312 elevi din 79 de țări, R. Moldova fiind reprezentată de patru elevi. Concursul s-a desfășurat online în perioada 25 iulie – 2 august curent. 

Trei elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău, Marius Frija, Ștefan Nicov și Victor Șotropaau obținut medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică, care s-a desfășurat online în perioada 17 – 24 iulie.

Alți trei elevi, doi de Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău, Andrei Adelina, Valentin Suruceanu și unul de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, Marius Sclearuc, au obținut medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică.

Constantin Babuc și Andreea Cernei, elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău au obținut medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie, care s-a desfășurat online în perioada 18 – 23 iulie curent.