O nouă intervenție Smurd în R. Moldova. Un copil în vârstă de 5 ani, intoxicat cu paracetamol, a fost transportat de urgență la București

Pe 20 iulie, în jurul orei 15.00, o aeronavă medicală SMURD a aterizat la Chișinău pentru a transporta pe cale aeriană un pacient grav bolnav. Este vorba despre un copil în vârstă de 5 ani, cu diagnosticul intoxicație acută cu acetamenofen (paracetamol), ocazională, casnică, evoluție extrem de gravă.

Până în prezent copilul a fost internat în Institutul Mamei și Copilului, fiind transferat de la Spitalul Clinic Bălți. Din momentul transferului, în urma tratamentului administrat, starea copilului s-a stabilizat, dar se menține extrem de gravă, pentru un management adecvat fiind necesară epurarea hepatică.

Acesta este transportat în regim de urgență la Spitalul de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” din București, unde se practică metoda de epurare hepatică în conduita pacienților cu intoxicații cu paracetamol.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează părinții că nu trebuie să administreze medicamente copiilor fără prescripție medicală, trebuie respectate cu strictețe dozele și intervalele de administrare pentru a evita efectele toxice ale acestora.

În cazul manifestării simptomelor supradozajului, care constau în paloare, greaţă, vărsături, anorexie şi dureri abdominale, urmează să vă adresați de urgență la medicul specialist.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, SMURD din România a avut peste 40 de intervenţii de urgenţă în R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *