Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O explozie s-a produs într-un…

O explozie s-a produs într-un sat din raionul Fălești. O fetiță a decedat, iar bunica acesteia este internată la spital

În această dimineață, la ora 08:18, Serviciul de Dispecerat Nord 901 a fost alertat, cu informația că în satul Hrubna Nouă, raionul Fălești, s-a produs o deflagrație într-o casă de locuit.

Imediat în teren a intervenit o echipă de salvatori din Fălești și un echipaj CRIO Chișinău (Centrul Republican de Intervenție Operativă). Ajunși la locul accidendului, pompierii au stabilit că interiorul unei case a fost deteriorat în urma unei explozii, iar o femeie avea nevoie de îngrijiri medicale, aceasta fiind internată în spital, în stare gravă.

„Tot acolo, s-a stabilit, că a dispărut o fetiță de patru ani, nepoata femeii”, susțin reprezentanții Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (DSE).

dse.md

După trei ore de căutări, salvatorii au găsit trupul neînsuflețit al copilului de patru ani. „Echipele de salvare au găsit fetița sub dărămături, în exteriorul casei. Potrivit informațiilor operative, copilul se juca afară, în apropiere de locuință, iar în momentul exploziei, dărămăturile l-au acoperit și rănit”, transmite DSE, într-un comunicat de presă.

După ultimele informații, se presupune, că deflagrația s-ar fi produs de la o butelie de propan-butan. Cazul este cercetat de către organele de drept, iar salvatorii vor fi în teren, pentru monitorizare.