O explozie s-a produs într-un sat din raionul Fălești. O fetiță a decedat, iar bunica acesteia este internată la spital

În această dimineață, la ora 08:18, Serviciul de Dispecerat Nord 901 a fost alertat, cu informația că în satul Hrubna Nouă, raionul Fălești, s-a produs o deflagrație într-o casă de locuit.

Imediat în teren a intervenit o echipă de salvatori din Fălești și un echipaj CRIO Chișinău (Centrul Republican de Intervenție Operativă). Ajunși la locul accidendului, pompierii au stabilit că interiorul unei case a fost deteriorat în urma unei explozii, iar o femeie avea nevoie de îngrijiri medicale, aceasta fiind internată în spital, în stare gravă.

„Tot acolo, s-a stabilit, că a dispărut o fetiță de patru ani, nepoata femeii”, susțin reprezentanții Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (DSE).

dse.md

După trei ore de căutări, salvatorii au găsit trupul neînsuflețit al copilului de patru ani. „Echipele de salvare au găsit fetița sub dărămături, în exteriorul casei. Potrivit informațiilor operative, copilul se juca afară, în apropiere de locuință, iar în momentul exploziei, dărămăturile l-au acoperit și rănit”, transmite DSE, într-un comunicat de presă.

După ultimele informații, se presupune, că deflagrația s-ar fi produs de la o butelie de propan-butan. Cazul este cercetat de către organele de drept, iar salvatorii vor fi în teren, pentru monitorizare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *