Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O Biserică din capitală cere…

O Biserică din capitală cere ajutorul cetățenilor pentru a achita amenda ce i-a fost aplicată pentru încălcarea normelor epidemiologice

Biserica Sfântul Dumitru din Chişinău

Biserica Sfîntul Dumitru din Chișinău solicită ajutor de la enoriași pentru a-și achita amenda în sumă de 22 500 lei. Oamenii legii au sancționat lăcașul sfânt, după ce au fost încălcate normelor epidemiologice impuse de Comisia Situații Excepționale.

Printr-un comunicat postat pe Facebook, Biserica Sfîntul Dumitru susține că contestat în instanță sancțiunea aplicată, însă Curtea de Apel Chișinău nu le-a dat câștig de cauză.

,,Deși ne-am conformat în cele mai mici detalii deciziilor autorităților cu privire la regulile sanitare în contextul epidemie de coronavirus, am fost amendați cu 22 500 lei. Am contestat în instanță procesul contravențional, Curtea de Apel, prin hotărâre irevocabilă, a respins recursul nostru. Astfel, suntem impuși să achităm amenda”, susțin reprezentanții Bisericii.

Astfel, reprezentanții lăcașului sfânt spun că nu au suma necesară pentru a achita amenda și solicită ajutor de la cetățeni pentru a dona bani pe contul deschis de Biserică.

Ziarul de Gardă a scris recent despre ajutorul în valoare de 3000 de lei „din partea președintelui” distribuit înainte de Paște preoților Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove. Astfel, Pavel Borșevschi, parohul respectivei Biserici, a refuzat să spună dacă au primit sau nu această sumă.

„Domnișoară, lasă-mă în pace, te rog, du-te și-ți caută de treabă. Noi nu avem cu ce plăti lumina, lucrătorii, gazul, amenzile din cauza voastră – 22.500. De ce răscoliți acolo unde nu ar trebui? Dar cât primești tu în plic? Dacă îmi spui cinstit acum, mai vorbește cu mine, dacă nu – nu mai vorbi, pune receptorul și du-te și-ți caută de treabă, fetițo! În toată lumea, primiți, nu spune minciuni, eu știu sigur că primiți. Hai căutați-vă de nevoie, vă rog, lăsați Biserica și slujitorii în pace. Voi puteți lăsa Biserica în pace? Ocupați-vă de pandemie, de politică, de ce vreți , dar Biserica lăsați-o în pace. Nu trageți de fusta Bisericii ca de o desfrânată, că aceasta e mireasa lui Hristos. Minte în cap ai și cruciuliță la gât, ești botezată? Dacă tu spui cât primești în plic și cât primesc colegii tăi, mai vorbim sau nu vorbim deloc pe lumea asta, în genere. Caută-ți de treabă!”, ne-a răspuns Pavel Borșevschi, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din Chișinău.

Astăzi, 28 aprilie, au fost înregistrate 157 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 695 de probe, dintre care 1 caz de import şi restul cazurilor cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 3 638 cazuri.