Principală  —  IMPORTANTE   —   Numărul deceselor înregistrate în Chișinău…

Numărul deceselor înregistrate în Chișinău în primele nouă luni ale 2020, cu 13% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019

Foto arhivă

În primele nouă luni ale anului 2020, în municipiul Chișinău, numărul persoanelor decedate a fost cu 13% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Arată datele preliminare ale studiului privind „Situaţia social-economică a municipiului Chişinău în ianuarie-septembrie 2020” realizat de Biroul Național de Statistică (BNS).

Potrivit datele preliminare ale BNS , 5 435 de persoane au decedat în primele nouă luni ale anului curent, în Chișinău, adică cu 626 mai multe decese comparativ cu aceeași perioadă când au fost înregistrate 4 809 de decese.

Două zile consecutiv, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) raportează număr record negativ de decese provocate de Covid-19. După ce sâmbătă, 12 decembrie, a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei, 26 de cazuri, duminică, 13 decembrie, autoritățile anunță despre alte 25 de persoane care au pierdut lupta pentru viață în urma complicațiilor provocate de virus. Astfel, bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 2 572 de cazuri.