Principală  —  IMPORTANTE   —   Noi târguri ale agricultorilor în…

Noi târguri ale agricultorilor în luna iulie: 80 de producători locali vor fi prezenți

Luna iulie adună din nou în Parcul „Alunelul”, din sectorul Buiucani, pe micii producători autohtoni. Astfel, la târgurile dedicate produselor locale din 3-4 iulie și 17 – 18 iulie vor fi prezenți 80 de producători autohtoni de pe întreg teritoriul R. Moldova.

Aceștia vor aduce cu sine tot ce are agricultura noastră mai bun – de la legume și fructe proaspete, uscate, procesate, cașcavaluri și brânzeturi autohtone, miere de albine, până la ceaiuri din plante naturale, vinuri produse de vinării mici, produse din patiserie, nuci, migdale și alune.

Iulie este luna care abundă în pomușoare: goji, aronia, afinele, căpșuni, zmeură, iar pe lângă acestea, farmecul evenimetelor este că la tarabă, pe post de vînzători, îi veți găsi pe producătorii autohtoni, iar vizitatorii îi vor putea întreba despre specificul și utilitatea produselor”, spun organizatorii târgurilor.

Evenimentele, sprijinite de Federația Națională a Fermierilor și de Pretura Sectorului Buiucani, au menirea de a oferi suport pentru micii producători autohtoni, care se confruntă cu o serie de probleme cum ar fi lipsa pieței de desfacere, reducerea mobilității urmare a pandemiei, lipsa suficientă de resurse pentru sectorul agricol.