Principală  —  IMPORTANTE   —   Nemerenco susține că moldovenii din…

Nemerenco susține că moldovenii din diaspora pot face rapelul la revenirea în țară: „Trebuie să vă adresați la medicul de familie sau în orice centru de vaccinare cu buletinul de identitate și certificatul care confirmă administrarea vaccinului cu prima doză”

Ala Nemerenco

Consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, susține că moldovenilor din diaspora, cărora le-a fost administrată prima doză de vaccin anti-COVID-19 în străinătate, pot face rapelul (a doua doză de vaccin) în R. Moldova.

Ala Nemerenco spune că doritorii de a se imuniza cu a doua doză în R. Moldova, se pot adresa la medicul de familie sau în orice centru de vaccinare cu buletinul de identitate și certificatul care confirmă administrarea vaccinului cu prima doză.

„Sunt întrebată în fiecare zi de către concetățenii noștri din diasporă care au primit prima doză de vaccin undeva peste hotare dacă pot face rapelul în R. Moldova. Da, puteți. Trebuie să vă adresați la medicul de familie sau în orice centru de vaccinare cu buletinul de identitate și certificatul care confirmă administrarea vaccinului cu prima doză. Și să cunoașteți dacă la moment este disponibil în țară vaccinul pe care l-ați administrat”, a scris Nemerenco într-o postare pe Facebook.

3500 de persoane au fost imunizate în prima zi a maratonului de vaccinare desfășurat la Palatul Republicii. Doritorii de a se vaccina anti-COVID-19, au avut de ales între serurile AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm și Sinovac, recepționate de la Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSP). Anunțul a fost făcut vineri, 28 mai, de către primarul general al capitalei, Ion Ceban.

În perioada 22 – 23 mai, zeci de doritori de a se vaccina anti-COVID-19 cu serul Pfizer/BioNTech au format rânduri de așteptare la punctul de vaccinare organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu în incinta Complexului Sociocultural Universitar din Chișinău (str. Nicolae Testemițanu, 25), acolo unde au fost disponibile 1000 de doze de ser.