Principală  —  IMPORTANTE   —   Moldovagaz anunță că, pe parcursul…

Moldovagaz anunță că, pe parcursul unei săptămâni, a sistat furnizarea gazelor naturale către 708 consumatori finali pentru neachitarea datoriei de peste 4 milioane de lei

De pe 1 august, SA „Moldovagaz” a început să deconecteze de la gazele naturale consumatorii casnici care nu au plătit în termen pentru serviciile de furnizare a gazului. Astfel, în perioada 1 august – 8 august, a fost sistată furnizarea gazelor naturale către 708 consumatori pentru neachitarea datoriei în mărime de 4,083 milioane lei, acumulată pentru gazele naturale utilizate în perioadele precedente.

Potrivit unui comunicat al SA „Moldovagaz”, emis miercuri, 10 august, reconectarea instalațiilor de gaze naturale va fi efectuată după „achitarea integrală a plății datorate și a tarifului pentru reconectare. Concomitent, în temeiul legislației, consumatorul final respectiv va achita plata preventivă pentru consumul gazelor naturale până la 12 luni”.

„Prin urmare, în scopul neadmiterii majorării soldului datoriei consumatorilor față de SA „Moldovagaz” și evitării deconectării instalațiilor de gaze naturale, solicităm stingerea datoriei acumulate”, anunță reprezentanții companiei.

Anterior, SA „Moldovagaz” a atenționat consumatorii casnici, care au acumulat datorii că, începând cu 1 august, va deconecta instalațiile de gaze naturale. Astfel, compania a solicitat consumatorilor finali să efectueze plata datorată, la termenul de scadență, pentru a evita sistarea furnizării gazelor naturale.

Începând cu 1 august, consumatorii casnici achită 21 de lei și 29 de bani pentru un metru cub de gaze naturale, fără TVA sau 22 de lei și 99 de bani cu TVA inclus. Hotărârea a fost aprobată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în cadrul ședinței din 4 august.

Anterior, președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a declarat că în luna august R. Moldova va achita 1 458 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaze naturale, ceea ce constituie cu 478 de dolari mai mult față de luna iulie, când gazul a fost cumpărat cu 980 de dolari pentru mia de metri cubi.