Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mesajul președintelui: „Următoarele 12-24 de…

Mesajul președintelui: „Următoarele 12-24 de ore vor fi decisive privind evoluția acestei pandemii în R. Moldova”

captură foto

Președintele Igor Dodon îndeamnă enoriașii să nu participe la slujba de Înviere din această noapte. El atenționează că lângă fiecare biserică va fi câte un polițist. Șeful statului a menționat că Focul Haric va ajunge la Chișinău în câteva ore, iar ulterior, acesta va fi distribuit spre Eparhii și Biserici.

„Focul Haric va ajunge la Chișinău. Vreau să vă informez că de la Aeroport, acest foc va fi distribuit în toate bisericile din R. Moldova. Vreau să vin o cu adresare către cetățeni. Să nu încerce să vină masiv la Aeroport, pentru că acolo va fi accesul interzis. Vor veni doar reprezentanții Eparhiilor care vor asigura transportarea Focului Haric în toate Eparhiile, iar de acolo, în toate centrele raionale, și din fiecare raion în fiecare biserică din R. Moldova”, a precizat Dodon.

Focul Haric va ajunge la Chișinău adus de o delegație din care face parte Victor Gaiciuc, consilierul președintelui, dar și reprezentanți ai Mitropoliei Moldovei.

„Știu că în mai multe biserici din sate, preoții vor asigura distribuirea Focului Haric pe străzi. Dar foarte important, stimați concetățeni, să conștientizăm că următoarele 12-24 de ore vor fi decisive privind evoluția acestei pandemii în R. Moldova. De faptul cât de precauți vom fi fiecare dintre noi, cum vom evita supunerea riscului pentru cei apropiați, depinde de fiecare dintre noi. De asta depinde când vom trece la scoaterea unor restricții impuse pe timp de pandemie. Am luat decizia, împreună cu Guvernul, că lângă fiecare biserică va fi un polițist. În satele cu peste 3 mii de locuitori vor fi câțiva reprezentanți ai poliției. Reiterez. Evitați în această seară slujbele bisericești. Și eu personal, prima dată în 20 de ani nu voi merge la slujba de înviere. Noi toți suntem creștini. Noi toți dorim să fim la slujbă în această noapte, dar de fiecare dintre dvs depinde sănătatea celor apropiați. Sfințirea cozonacilor, a ouălor, se va face pe străzi. Nu mergeți la biserici sau în curțile bisericilor. Vă rog foarte mult. De asta depinde foarte mult, inclusiv activitatea medicilor care sunt în prima linie”, a punctat Dodon.

Declarațiile șefului statului au fost făcute după ședința Centrului Unic de Comandă în care s-a anunțat că astăzi, 18 aprilie, în R. Moldova încă 114 persoane au fost depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus.