Principală  —  IMPORTANTE   —   Medici de la Spitalul de…

Medici de la Spitalul de Copii Valentin Ignatenco, la eveniment, cu măști desenate în photoshop? Fotografiile – postate pe pagina instituției, iar ulterior șterse. Responsabili din cadrul spitalului: „Măștile erau reale, a fost o reflectare a luminii, iar pentru a evita comentarii pozele au fost șterse” – FOTO

Sura foto: Newsmaker

Mai mulți medici de la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” au fost surprinși la un eveniment dedicat aniversării a celor 36 de ani de la fondarea instituției cu măști care ar fi fost desenate în photoshop. Fotografiile care au fost postate pe pagina instituției, ulterior au fost șterse.

Solicitat de Ziarul de Gardă, Vitalie Chiosea, purtătorul de cuvânt al spitalului ne-a spus că medicii purtau de fapt măști, însă din cauza reflectării luminii în fotografii „lumea și-a dat cu părerea că a fost folosit photoshop”.

„Măștile au avut reflecție de la lumină probabil și deja din acest motiv lumea și-a dat cu părerea că a fost folosit photoshop sau alte tehnici de montare. Măștile erau normale, nu erau desenate, însă din cauza luminii le-au scos ca să nu facă multe comentarii negative pe pagină (…). Măștile nu erau desenate. Dacă fotograful avea să retușeze pozele, avea să le aplice măști și la cei care nu purtau”, a spus purtătorul de cuvânt.

Solicitată de ZdG pentru o reacție la acest subiect, Elena Mudrîi, șefa Serviciului informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Sănătății, a spus că fondatorul IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” este Consiliul Municipal Chișinău și că Ministerul Sănătății îndeamnă populația, în special lucrătorii medicali, să respecte măsurile de protecție.

Fotografiile au fost postate pe pagina instituției la 10 ianuarie curent, iar după un val de comentarii, acestea au fost șterse. Pe pagina instituției au rămas doar câteva poze de la evenimentul la care au participat lucrătorii medicali. Pozele au fost făcute la un eveniment la care angajații de la Spitalul Clinic de Copii „Valentin Ignatenco” a marcat 36 de ani de la fondarea instituției.